Επεξήγηση σήμανσης Ελαστικών Ε.Ε.

Η νέα σήμανση της ΕΕ για τα ελαστικά παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του ελαστικού σε σχέση με την ασφάλεια και το περιβάλλον. Όπως συμβαίνει και με την ενεργειακή σήμανση των συσκευών κουζίνας, έτσι και η σήμανση της ΕΕ για τα ελαστικά διευκολύνει τη σύγκριση των ελαστικών σε ό,τι αφορά την πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο, την αποδοτικότητα καυσίμου και τον θόρυβο. Ερευνήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα.

Οικονομία καυσίμου

Αποδοτικότητα καυσίμου

Ένα μέτρο της αντίστασης κύλισης του ελαστικού, η οποία επηρεάζει την αποδοτικότητα καυσίμου του οχήματός σας. Ταξινομείται από A (υψηλότερος δείκτης) έως G (χαμηλότερος δείκτης).

Πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο

Ένα μέτρο της ικανότητας φρεναρίσματος του ελαστικού σε βρεγμένους δρόμους. Η πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο ταξινομείται από Α (υψηλότερος δείκτης) έως F (χαμηλότερος δείκτης).

Θόρυβος

Ένα μέτρο για τον εξωτερικό θόρυβο που παράγεται από το ελαστικό, σε ντεσιμπέλ. Τα μαύρα ηχητικά κύματα αντιστοιχούν στην κατηγορία θορύβου του ελαστικού, από 1 (αθόρυβο) έως 3 (θορυβώδες).

Που μπορώ να βρω τη σήμανση ελαστικών της ΕΕ;

Από τον Νοέμβριο του 2012, όλα τα καινούργια ελαστικά θα φέρουν ένα αυτοκόλλητο με τη σήμανση ελαστικών της ΕΕ. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη σήμανση επάνω στο ελαστικό, θα πρέπει να ρωτήσετε τον αντιπρόσωπο πωλήσεων, καθώς είναι υποχρεωμένος να παρέχει αυτές τις πληροφορίες. Επίσης, οι δείκτες της ΕΕ παρουσιάζονται για κάθε ελαστικό στην ιστοσελίδα μας.



Δείτε τον κατάλογό μας και ζητήστε μας προσφορά

 

goodyear ελαστικα αυτοκινητουdunlop ελαστικα αυτοκινητουSAVA ελαστικα αυτοκινητου

Σας προτείνουμε

207€
Τιμή προσφορά
ΑΓΟΡΑ

C

C

69

260€
Τιμή προσφορά
ΑΓΟΡΑ

C

A

71

431€
Τιμή προσφορά
ΑΓΟΡΑ

C

A

70

158€
Τιμή προσφορά
ΑΓΟΡΑ

E

B

69

128€
Τιμή προσφορά
ΑΓΟΡΑ

B

A

69

100€
Τιμή προσφορά
ΑΓΟΡΑ

E

E

71

389€
Τιμή προσφορά
ΑΓΟΡΑ

E

B

69